Folegandros, Colmar og Reine

I dette innlegget besøker vi både Hellas, Frankrike og Norge, og vi snakker da om Folegandros, Colmar og Reine!

Folegandros

Santorinis gater er tettpakket av beundrere, men på Folegandros, en øy som ligger i Cycladene, finner du liknende gater som er lagt i skifer, hvite bygninger dekorert med fargerike blomsre, gresk-ortodoke kirker med lyseblåe kupler – og nesten ingen turister! Ta deg en bortgjemt svømmetur ved å spasere til Katergo – en beskyttet strand hvor myke og smaragdblå bølger slår forsiktig inn mot småsteinskysten.

Folegandros

Colmar

Fransk og tysk innflytelse blandes i skjønn forening i denne velpreserverte Alsace-landsbyen hvor lokale bakerier selger både croissanter og kugelhopf, samtidig som restaurantenes spesialiteter er både foia gras og sauerkraut! Her finner vi et bredt spekter av arkitektoniske stiler og det er alt fra tysk gotisk til fransk nybarokk – i en og samme by. Byen ble spart under 2. verdenskrig, og mye av dette skyltes byens historiske skjønnhet med sine rulleteinsgater, stille kanaler og tømmerhus.

Colmar

Reine

I Lofoten, langt nord for Polarsirkelen, finner vi den vakre fiskerlandsbyen Reine, og her får vi nordisk villskap på sitt aller beste. Safirblå bukter skiller fjorder fra fjell, og mange av de tradisjonelle rorbuene har blitt omgjort til komfortable bosteder for besøkende hvor tilgangen til Norskehavet er umiddelbar. Her er det bare å sette seg godt til rette på første rad og nyte all underholdningen som foregår på himmelen, alt i fra sommerens midnattsol til vinterens nordlys.

Reine