Tellaro, Bibury og Hallstatt

I denne artikkelen tar vi et kort blikk på én italiensk, én engelsk og èn østerrisk perle: Tellaro, Bibury og Hallstatt.

Tellaro

I Tellaro finner vi en klassisk italiensk fiskerlandsby som ligger utenfor den nå turistdominerte Cinque Terre. Her får vi buktende småveier langs klippene og en minutiøs havn som har beskyttet stedet fra den bølgen av turister som har slukt andre liknende byer, som f.eks. Vernazza og Portofino. En vegg av pastellfargede bygninger klamrer seg til klippekantene av Tellaro som som vi vinner helt øst i Golfo dei Poeti. Stedet er kjent for sine poeter og litterære ikoner som Lord Byron og D.H. Lawrence som har søkt inspirasjon på dette fristedet ved Middelhavet.

Tellaro

Bibury

I det buktende landskapet Cotswold som er betraktet som en område med enestående skjønnet finner vi den herlige landsbyen Bibury som ligger sørvest i England. Her får vi store enger som omgir eldgamle steinhytter med bratte tak, og i elven Coln som deler Bibury i to, finner vi mengder med ørret. Det vakreste området her er allikevel Arlington Row som er en gate som består av nærmest sepia-fargede småhus/hytter som ble bygget i 17. århundre til veverne som tilhørte Arlington Mill. Dette er nesten som å komme inn i et ekte versjon av Hobbitun!

Arlington Row Bibury

Hallstatt

Eventyrbyen Hallstatt ligger midt i Østerriket og har en nydelig beliggenhet ved bredden av innsjøen Hallstätter See og foran et mektig fjell som stiger dramatisk mot himmelen fra vannkanten. En historie med saltutvinning som går tusenvis av år tilbake har sørger for en nærmest varig rikdom for landsbyen, og dette kommer kanskje aller best til syne i det nydelige torget som er omgitt av de flotte eføydekte bygningene.

Hallstatt